این روستا طبیعت زیبا در دامنه سبلان، مکانهای تاریخی مانند آتشکده زرتشتی و چشمه آب معدنی دارد و میتواند پذیرای گردشگران زیادی باشد، اما به دلیل نبود زیرساختها از کوچکترین امکانات محروم مانده است.
- شهیدی که بانی ساخت جاده شد
جاده ارتباطی مهمترین مشکل اهالی این روستاست که قصه جالب و قابل تاملی دارد. قصه آن شهیدی است که بعد از شهادتش برای مردمش جاده ساخت. شهید «محیالدین احمدی» یکی از ۲۲ شهیدی است که آتشگاه -روستایی که جمعیتش به ۱۲۰۰ نفر رسیده است - برای میهن فدا کرده و اکنون در قلب خود مدفون دارد. محیالدین، با وجود جوانی، یک استادکار مکانیک بود که دوران نوجوانیش با جنگ تحمیلی مصادف شد. او که عاشق شهادت بود، سال ۶۰ به جبهه رفت و سال ۶۴ در جزیره مجنون - چند روز مانده به بهار - به وصال محبوب رسید.
وصیتش این بود که تمامی اموال و سهمالارثش برای ساخت جاده آتشگاه صرف شود. به گفته اهالی، جاده آتشگاه مسیر سختی برای تردد داشت و اهالی برای آمدن به شهر همیشه با مشکل مواجه میشدند. بارش برف و باران که در آغوش سبلان اتفاقی طبیعی است هم وضعیت را بدتر میکرد. بعد از سال ۶۴، بنا به وصیت شهید این روستا، جاده ارتباطی ساخته شد تا از رنج اهالی آتشگاه بکاهد.
- وضعیت کنونی جاده
اکنون سال ۹۸ است و آن جاده پس از چند دهه تخریب شده و کوره راهی بیش نیست. یکی از اهالی این روستا میگوید: این راه ۳ سال پیش چندصد متر زیرسازی و آسفالت شد و امسال نیز بنیاد مسکن سرعین شن و ماسه در آن ریخته است. اما با گذشت یک ماه، جاده همچنان وضعیتش بحرانی است. «مهدی اصغری» با اشاره به وضعیت بد جاده در چند سال گذشته بیان میکند: جاده آتشگاه بیش از ۱۰ سال است که به مرمت و بهسازی نیاز دارد، اما هیچ اقدامی مشاهده نکردهایم.
چندین سال پیش، پس از آنکه آسفالت جاده برای زیرسازی کنده شد، ماهها معطل ماند و عبور و مرور دانشآموزان و اهالی بهسختی ممکن بود. از ۳ سال پیش تاکنون حدودا فقط ۸۰۰ متر آسفالتریزی شده و باقی مسیر سنگلاخ مانده است. در حال حاضر هم فقط شن و ماسه ریخته شده است و دیگر خبری نیست. وی میافزاید: روستای ما مشکل آنتندهی تلفن همراه نیز دارد و برای تماس گرفتن باید به پشتبامها مراجعه کنیم.
- وعدهای که محقق نشد
فرماندار سرعین اوایل شهریورماه امسال گفته بود شروع تسطیح و زیرسازی جاده روستای آتشگاه با همکاری دهیاری و بنیاد مسکن شهرستان سرعین آغاز شده است و تا مقابل مسجد جامع آتشگاه حدود هزار متر مربع زیرسازی و آسفالت میشود. «حسن حسنپور»، با توجه به قول رئیس بنیاد مسکن سرعین از افتتاح و بهرهبرداری این جاده تا پایان شهریور گذشته خبر داده بود، اما تاکنون این وعده عملی نشده است و تپههای شن و ماسه مانند مناطق جنگی در جاده این روستا به چشم میخورند.
- آغاز زیرسازی جاده
«بهروز بابانژاد» بخشدار سبلان هم درباره مشکلات مطرح شده به همشهری گفت: بخشی از مسیر قبلا آسفالت شده است. باقیمانده آن با اعتبار ۵۴۰ میلیون تومان و مشارکت دهیاری و بنیاد مسکن شهرستان سرعین در ۶ هزار متر مربع آغاز شده است و تا آخر مهر، در صورت مساعد بودن هوا، آسفالت خواهد شد.
- تاریخچه آتشگاه
هرچند سرعین به شهر چشمههای آبگرم شهرت یافته است، اما جاذبههای روستاهای تاریخی آن دستکمی از آبگرمها ندارند و آتشگاه یکی از این روستاها در دامنه سبلان است. این روستا در ۵ کیلومتری سرعین قرار دارد. آتشکده و معبدی در آن به چشم میخورد و یکی از تپههای آن تاریخ کهنی در دل خود مدفون دارد. قدمت این روستا به دوران هخامنشیان و قدمت آتشکده آذرفریق به دوره ساسانی برمیگردد. طبق روایتها و اسناد به دست آمده، آذرفریق از جمله مراکز مهم عبادی زرتشتیان در عصر ساسانیان به شمار میرفته است.
بعد از زلزله سال ۷۵ استان اردبیل، این آتشکده تخریب شد و اینک بیشتر به شکل تپه است. با وجود بارگاه امامزاده عبدالله اکبر (ع) از نوادگان امام موسیکاظم(ع) در این منطقه ۳ ضلع مثلث یک روستای گردشگری باستانی، مذهبی و طبیعی تکمیل شده است. از سوی دیگر، این روستا از نظر آب معدنی نیز غنی است و در صورت تامین زیرساختها میتواند جذب گردشگر و ماندگاری مسافران را تا حدود قابل قبولی افزایش دهد.
نظر شما